Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Bratislavské letisko si pripomenulo úmrtie generála M. R. Štefánika

Na archívnej snímke cestujúci kráčajú v hale opätovne otvoreného Letiska M.R. Štefánika v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na pietnej spomienke sa zúčastnili vedenie letiska aj členovia Slovenského leteckého zväzu.

Bratislava 3. mája (TASR) - Bratislavské Letisko M. R. Štefánika si pripomenulo v piatok tohtotýždňové 105. výročie smrti generála Milana Rastislava Štefánika. Na pietnej spomienke sa zúčastnili vedenie letiska aj členovia Slovenského leteckého zväzu. Pamiatku osoby Štefánika si uctili kladením kvetov k jeho soche v odletovej časti hlavného terminálu. TASR o tom informovala hovorkyňa letiska Veronika Tóthová.

"Pamiatka slovenského generála je symbolicky zachovaná nielen v názve letiska, ale je aj zosobnená v Štefánikovej soche či v jedinečnej replike lietadla Caproni, ktorá zdobí interiér hlavného letiskového terminálu. Svojou prácou a výnimočným talentom ovplyvnil nielen Slovákov, ale aj mnohé iné krajiny v Európe," povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Dušan Novota.

Okrem sochy a makety lietadla, v ktorom Štefánik tragicky zahynul, jeho pamiatku pripomína aj nápis na budove hlavného terminálu.