Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Brezno obnovuje interiér objektu, ktorý využívajú bezdomovci

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Miroslava Siváková

Ako informoval brezniansky magistrát, technické služby realizujú rozsiahle opravy objektu na Mládežníckej ulici.

Brezno 27. marca (TASR) – Technické služby mesta Brezno rekonštruujú interiér budovy, v ktorej poskytujú sociálne služby ľuďom bez prístrešia. Horehronská metropola sa celoročne snaží podávať pomocnú ruku tým, ktorí vlastným alebo iným zavinením zostali bez strechy nad hlavou.

Ako informoval brezniansky magistrát, technické služby realizujú rozsiahle opravy objektu na Mládežníckej ulici. Rekonštrukciu si vyžiadal jej nevyhovujúci technický stav. Celoročne tam poskytujú sociálne služby ľuďom bez domova, pričom v nocľahárni Nádej ich v súčasnosti využíva 24 klientov, v nízkoprahovom dennom centre Lúč 30 a v ohrevovni šiesti. Okrem strechy nad hlavou im ponúkajú teplý čaj a oblečenie, ale i možnosť prípravy stravy z vlastných surovín.

"Opravili sme podlahové krytiny, ukončili práce vo všetkých izbách, spoločenskej miestnosti či kancelárii, obnovili sociálne zariadenie – prvé WC a sprchy. V priestoroch kuchynky namontovali novú linku, vymenili rozvody vody a odpadu," zhodnotil riaditeľ technických služieb Ivan Kamenský.

Ako dodal, klienti sú počas rekonštrukcie trpezliví. "Práce na renovácii objektu potrvajú ešte niekoľko dní. Všetko sa ukáže po odkrytí podláh a obkladov stien na druhej umyvárni a toaliet."