Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Časť D1 v smere na Prešov po požiari spojazdnili

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Prešovský kraj

Úsek diaľnice D1 medzi mostom nad Štefanovským potokom a zjazdom Hendrichovce je od večerných hodín sprejazdnený v smere do Prešova.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Úsek diaľnice D1 pred zjazdom na Hendrichovce už spojazdnili v smere na Prešov. Informoval o tom odbor marketingu a komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Na úseku sa vo štvrtok (11. 4.) večer podarilo odstrániť časť dôsledkov masívneho požiaru. NDS deklaruje, že robí všetko preto, aby diaľnicu sprejazdnila aj v opačnom smere.

Úsek diaľnice D1 medzi mostom nad Štefanovským potokom a zjazdom Hendrichovce je od večerných hodín sprejazdnený v smere do Prešova. "Počas včerajšieho a dnešného dňa vrátane noci zamestnanci NDS nepretržite pracujú na sprejazdnení diaľnice aj v opačnom smere," uviedli diaľničiari.

Úsek v opačnom smere je vážnejšie poškodený. Ostáva naďalej uzavretý. Na úseku je potrebné odfrézovať poškodené časti vozovky a položiť nové asfaltové vrstvy.

Hasiči vo štvrtok zasahovali pri požiari dvoch nákladných áut na diaľnici D1 pred tunelom Branisko v smere na Poprad. Obe vozidlá zhoreli do tla a podľa NDS masívne poškodili vozovku diaľnice.