Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na cestách v Prešovskom kraji je niekoľko dopravných obmedzení

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Snehové jazyky a záveje môžu dnes komplikovať dopravu na niektorých trasách.

Prešov 9. februára (TASR) - Pre niektoré úseky na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sú dnes v platnosti dopravné obmedzenia. Informuje o tom na svojej internetovej stránke Správa a údržba ciest PSK.

Cesty prvej triedy sú dnes dopoludnia zjazdné a sú poväčšine vlhké. Na úsekoch I/68 Pusté Pole, I/77 Obručné, I/77 Hutka, I/68 Plavnický kopec, I/77 Podolínec, ako aj na horských priechodoch sa môže nachádzať kašovitá vrstva snehu od jedného do troch centimetrov.

Na cestách 2. kategórie sa nachádza prevažne kašovitá vrstva snehu do dvoch cm, v podhorských oblastiach Vysokých Tatier a Magury môže byť snehová vrstva vysoká až päť cm. So zľadovateným snehom na cestách by mali rátať motoristi na cestách v okolí Stakčína.

Úseky 3. kategórie sú momentálne zjazdné, pokrýva ich utlačená vrstva snehu. Vo vyšších polohách môže dosahovať až desať centimetrov.

Snehové jazyky a záveje môžu dnes komplikovať dopravu na trasách I/68 Pusté Pole a III/06702 Mlynica. Naďalej je neprejazdná pre odstraňovanie popadaných stromov cesta III/54601 v úseku Obišovce - Ruské Pekľany.

V obci Litmanová je pre veľké množstvo snehu zúžená premávka do jedného jazdného pruhu. Autá tu musia prechádzať aj po časti miestnej komunikácie.

Niekoľko dopravných obmedzení je dnes aj na cestách Košického samosprávneho kraja (KSK). V okrese Košice - okolie je zatiaľ ešte stále neprejazdná cesta 2. triedy medzi obcami Štós a Smolník. Cestári z nej už stihli odstrániť popadané dreviny a rozšíriť krajnice pomocou snehovej frézy. Podľa posledných informácií z dispečingu Správy ciest KSK by mal byť spomínaný úsek sprejazdnený približne do jednej hodiny. Pre veľké množstvo snehu na ceste zostáva od piatka (8.2.) naďalej uzatvorený horský priechod Suľová.