Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Termíny troch investičných projektov Košíc predĺžili na tento rok

Práce na Kasárňach/Kulturparku skomplikoval nález starej munície, ktorá musela byť odborným spôsobom zlikvidovaná, na mieste sa našli aj archeologické nálezy.

Košice 19. januára (TASR) - Z ôsmich investičných projektov realizovaných mestom Košice v rámci projektu Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2013 sa do termínu 31. decembra minulého roku nepodarilo ukončiť tri. K posunom prác došlo v prípade rekonštrukcie Kasární/Kulturparku, premene starej krytej plavárne na výstavný priestor Kunsthalle a pri obnove Mestského parku pri železničnej stanici.

Načas boli odovzdané rekonštrukcie Uličky remesiel, Amfiteátra a parkov Moyzesova/Komenského, revitalizácia Košického hradu a premena sídliskových výmeníkov na kultúrnospoločenské centrá (SPOTs).

"Termín dokončenia pre dva najvýznamnejšie projekty - Kunsthalle a Kasárne/Kulturpark bol predĺžený na apríl a máj 2013. Išlo o objektívne dôvody, čo uznalo aj Ministerstvo kultúry SR. Tieto posuny na prvú polovicu roka 2013 nijako neovplyvňujú program EHMK," uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová.

Práce na Kasárňach/Kulturparku skomplikoval nález starej munície, ktorá musela byť odborným spôsobom zlikvidovaná, na mieste sa našli aj archeologické nálezy. V prípade Kunsthalle nastal veľký problém so statikou, v lete sa zabezpečovalo, aby budova nespadla, čo sa podľa mesta podarilo vyriešiť, avšak na úkor pôvodného harmonogramu.

Príčinou posunu rekonštrukcie Mestského parku do apríla je práve predlžovanie prác na blízkej Kunsthalle. "K posunu termínu došlo kvôli technickým limitom napojenia parku na prívod vody a elektrickej energie. Vedenia priamo súvisia s dokončením rozvodov v Kunsthalle," uviedla hovorkyňa mesta.