Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Festival Dračie dni zavíta cez víkend na Smolenický zámok

Smolenický zámok, ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Organizátori informovali, že v sobotu od 10.00 h sa otvoria pre návštevníkov brány Smolenického zámku a v rámci festivalu sa uskutočnia viaceré sprievodné akcie.

Smolenice 10. augusta (TASR) – Festival Dračie dni cez víkend (11.-12.8.) zmení Smolenický zámok na dejisko rozprávky, v ktorej budú rytieri zachraňovať princeznú Mirku spod pazúrov draka Vavrinca, v hlavnej úlohe s kráľom Markom Igondom. TASR o tom informovali organizátori podujatia zo Smolenického kultúrneho leta.

Ako uviedol hlavný protagonista – herec Marko Igonda, „je dobré, že aj v dobe, kedy žijeme viac v súlade s technikou a modernými vymoženosťami, dokážeme popustiť uzdu fantázii a vytvoriť ilúziu rozprávkového príbehu."

Organizátori informovali, že v sobotu od 10.00 h sa otvoria pre návštevníkov brány Smolenického zámku a v rámci festivalu sa uskutočnia viaceré sprievodné akcie. Na programe budú Dvorské tance princezien a Rytierska škola šermu. Pre deti je prichystané bábkové divadlo a atrakciou bude i kŕmenie draka Vavrinca. Súčasťou podujatia budú aj ďalšie dobové atrakcie ako streľba z luku či kuše. Návštevníci budú môcť absolvovať tiež prehliadku zámku so sprievodcom a s výkladom. Bezplatné parkovanie bude zabezpečené na lúke pod zámkom.

Dračie dni sú tretím zo štyroch letných podujatí Smolenického kultúrneho leta. Záver prázdninových týždňov bude patriť koncertu Simy Martausovej a Jany Kirschner, ktorý sa uskutoční 19. augusta na lúke pod zámkom. Kompletný program podujatia nájde verejnosť na webovej stránke www.smolenican.sk