Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Fiľakovská samospráva chce vybudovať nový cyklochodník

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Nový cyklochodník by mal v dvoch etapách nadväzovať na už existujúcu 588-metrovú cyklotrasu prechádzajúcu mestským parkom.

Fiľakovo 14. novembra (TASR) – Výstavba nového cyklochodníka spájajúceho železničnú stanicu s priemyselnou zónou je jedným z aktuálnych zámerov, ktoré chce realizovať samospráva Fiľakova v okrese Lučenec. Na tento účel žiada mesto 175.000 eur z akčného plánu rozvoja okresu, pričom projekt chce spolufinancovať sumou okolo 2500 eur.

Ako priblížil primátor mesta Attila Agócs, nový cyklochodník by mal v dvoch etapách nadväzovať na už existujúcu 588-metrovú cyklotrasu prechádzajúcu mestským parkom. „Naším zámerom je vystavať jednu časť, ktorá spojí cyklochodník v parku so železničnou stanicou, a druhú časť, ktorá sa naň napojí pri autobusovej stanici a bude prechádzať cez železničné priecestie až k priemyselnej zóne,“ ozrejmil s tým, že v budúcnosti sa budú usilovať o pokračovanie až po koniec priemyselnej zóny.

Podľa primátora už zámer prešiel cez Výbor pre rozvoj okresu Lučenec a tiež cez rozvojovú radu pri Úrade vlády SR. „Teraz čakáme na definitívny verdikt. V prípade schválenia je výstavba plánovaná na najbližšie dva roky,“ konkretizoval.

Podľa prednostky Mestského úradu Fiľakovo Andrey Mágyelovej prvá časť cyklochodníka spájajúca park so železničnou stanicou by mala mať dĺžku 228 metrov a šírku päť metrov. „Druhá časť smerujúca k priemyselnej zóne pozdĺž Šávoľskej cesty bude dlhá 250 metrov a široká dva metre,“ priblížila prednostka, podľa ktorej táto druhá časť zvýši bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky na frekventovanej Šávoľskej ceste.