Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mesto Levice prefinancuje tohtoročné veľké investície úverom

Mesto Levice Foto: Daniel Veselský - TASR

Náklady na realizáciu parkoviska na Rybníkoch by mali dosiahnuť 600.000 eur, na Vinohradoch 730.000 eur. Rekonštrukcia chodníkov si vyžiada 340.000 eur.

Levice 15. apríla (TASR) – Mesto Levice si zoberie úver vo výške 2,1 milióna eur na financovanie najväčších tohtoročných investičných akcií. K nim bude patriť výstavba dvoch veľkých parkovísk na sídlisku Rybníky 5 a Vinohrady, rekonštrukcie vybraných chodníkov i osvetlenie priechodov pre chodcov.

„Finančná kondícia mesta nám dovoľuje zobrať si tento úver a splácať ho tak, aby neutrpeli ďalšie investičné aktivity v meste v nasledujúcich rokoch,“ povedal viceprimátor Levíc Ján Krtík.

Náklady na realizáciu parkoviska na Rybníkoch by mali dosiahnuť 600.000 eur, na Vinohradoch 730.000 eur. Rekonštrukcia chodníkov si vyžiada 340.000 eur.

„Máme vytipované hlavné pešie ťahy, ktoré potrebujú rekonštrukciu. Chodníky budú upravené na bezbariérové,“ skonštatoval Krtík. Predpokladané náklady na osvetlenie priechodov pre chodcov sú vyčíslené na 230.000 eur. „Tá situácia pre chodcov nie je v našom meste priaznivá, chceme zvýšiť ich bezpečnosť,“ uviedol viceprimátor.

Popri realizácii týchto veľkých investičných akcií bude mesto pokračovať aj v realizácii menších, ako sú rekonštrukcie materských škôl, opravy vozoviek a komunikácií. „Chceme zabezpečiť, aby sa naozaj zlepšili podmienky života v našom meste,“ tvrdí zástupca primátora.