Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

K využívaniu alternatívnej dopravy motivujú v Handlovej ľudí súťažou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Program je zameraný na osvetu orientovanú na zvýšenie povedomia obyvateľov o potrebe využitia hromadnej dopravy.

Handlová 19. septembra (TASR) - K využívaniu alternatívneho spôsobu prepravy motivuje Handlová svojich obyvateľov počas Európskeho týždňa mobility aj súťažou. Zapojiť sa do nej môžu vo štvrtok 20. septembra, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Mesto Handlová v rámci kampane Európskeho týždňa mobility pripravilo viacero aktivít, ktorých cieľom je upozorniť na potrebu zníženia klasickej automobilovej dopravy," uviedla Paulínyová.

Program je podľa nej zameraný na osvetu orientovanú na zvýšenie povedomia obyvateľov o potrebe využitia hromadnej dopravy. "Nadväzuje pritom na aktivity Železničnej spoločnosti Slovensko, ktorá v rámci kampane pripravila na tento týždeň pre verejnosť zľavnené cestovné v osobných a regionálnych vlakoch, ako i Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý rovnakú zľavu ponúka v prímestskej doprave na území kraja," priblížila.

Motiváciou k alternatívnym spôsobom prepravy do školy, práce či kina má byť pre obyvateľov i súťaž, ktorú radnica vyhlásila na štvrtok. "Cieľom aktivity je prejsť peši čo najviac krokov, prípadne najazdiť na bicykli čo najviac kilometrov počas tohto dňa. Súťažiť môžu pritom jednotlivci i tímy. Záujemcovia sa do aktivity môžu zapojiť zaslaním snímky, na ktorej bude vidieť stav prejdených, respektíve najazdených kilometrov. Ceny získajú súťažiaci, ktorí prešli, respektíve najazdili najväčšiu vzdialenosť," doplnila hovorkyňa mesta.

Aktivity v rámci kampane pripravila i handlovská mestská polícia, ktorej príslušníci vo štvrtok navštívia seniorov a budú ich informovať aj o tom, ako by sa mali obliekať vo večerných hodinách, pokiaľ sa stávajú účastníkmi cestnej premávky. Propagačné materiály o Európskom týždni mobility budú mestskí policajti v uliciach rozdávať v piatok 21. septembra.