Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Heneková: Chcem byť múdrou a spravodlivou primátorkou Púchova

Na snímke novozvolená primátorka mesta Púchov Katarína Heneková počas zasadnutia mestského zastupiteľstva v Púchove 28. novembra 2018. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Dnes už exprimátor Púchova Rastislav Henek si myslí, že svojej nástupkyni nechal mesto v dobrej kondícii.

Púchov 28. novembra (TASR) – Novozvolená primátorka Púchova Katarína Heneková sa v stredu na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva ujala funkcie. Je historicky prvou ženou – primátorkou mesta a jedinou ženou na Slovensku, ktorá do primátorského kresla zasadla po svojom manželovi. V predchádzajúcom štvorročnom období viedol Púchov Rastislav Henek.

Ako povedala v emotívnom prejave k novému poslaneckému zboru, cíti, že bude pre mesto užitočná, i preto podstúpila strastiplnú predvolebnú kampaň. „Nebudem sa povyšovať a preceňovať, ale ani ponižovať. Uvedomujem si, že nasledujúce štyri roky nebudú prechádzkou ružovou záhradou, ale som pripravená pomôcť a spolupracovať pri skvalitňovaní života v meste. Budem sa snažiť byť múdrou a spravodlivou primátorkou pre všetkých Púchovčanov,“ zdôraznila Heneková.

Po ustanovení do funkcie nechce podľa vlastných slov zaháľať, ale hneď sa chce pustiť do práce. „Musím sa zoznámiť s ľuďmi na úrade, spoznať systém ich práce a nastaviť si prácu tak, aby som mohla začať plniť svoj volebný program,“ povedala pre TASR Heneková s tým, že na mestskom úrade neplánuje personálne zmeny.

Dnes už exprimátor Púchova Rastislav Henek si myslí, že svojej nástupkyni nechal mesto v dobrej kondícii. „Na mestskom účte sú financie pripravené na ďalší investičný rozvoj, znížili sme dlh, nepodpisoval som žiadne nevýhodné zmluvy, takže mesto môže prejsť plynule do nového volebného obdobia. Aj vzhľadom na zloženie zastupiteľstva očakávam, že situácia v púchovskom parlamente sa upokojí a verím, že v pokojnejšej atmosfére sa dá v Púchove naštartovať oveľa viac vecí,“ doplnil bývalý primátor.

V najbližších mesiacoch sa Henek neplánuje angažovať vo verejnom živote, ani vo svojej pôvodnej učiteľskej profesii. „Pre mňa je dôležitých niekoľko nasledujúcich mesiacov, aby som sa dal zdravotne dokopy a potom uvidím, čo život prinesie,“ zdôraznil exprimátor.