Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Čistiareň odpadových vôd v Hlohovci po požiari už opäť funguje

V noci na pondelok 15. júla 2019 zasahovali hlohovskí hasiči pri požiari dúchadiel čistiarne odpadových vôd v Hlohovci. Foto: TASR - KR HaZZ v Trnave

V nasledujúcich týždňoch bude realizovaná inštalácia nových dúchadiel tak, aby bola zabezpečená plná prevádzka .

Hlohovec 20. júla (TASR) - Mestská čistiareň odpadových vôd (ČOV) v Hlohovci je po požiari zo začiatku týždňa opäť v prevádzke. Technikom sa podarilo spojazdniť staršie záložné dúchadlo a obnoviť proces biologického čistenia vody. V nasledujúcich týždňoch bude realizovaná inštalácia nových dúchadiel tak, aby bola zabezpečená plná prevádzka ČOV.

"Pri požiari v pondelok 15. júla v ranných hodinách horeli dúchadlá na okysličovanie vody a došlo aj k poškodeniu budovy, v ktorej sa nachádzajú. Dôvodom požiaru bola pravdepodobne technická porucha," informovala hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová. Čistiareň podľa jej vyjadrenia aktuálne funguje, stále však neprijíma odčerpaný obsah žúmp dovezený fekálnymi vozidlami. "Kvalita vypúšťaných odpadových vôd je stále prísne sledovaná a je v predpísaných normách. Požiarom spôsobené škody nemajú žiadny vplyv na obyvateľov Hlohovca," doplnila. Konateľ ČOV medzičasom zabezpečil výrobu a dodanie nových dúchadiel.