Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prioritami primátora Holíča budú kúpalisko a kultúrny dom

Holíč Foto: TASR/Martin Palkovič

Dôležitou úlohou je aj rekonštrukcia zámku, ktorá si podľa odhadov vyžiada 25 až 26 miliónov eur.

Holíč 6. januára (TASR) – Podľa staronového primátora Holíča Zdenka Čambala, ktorý v decembri 2018 začal svoje štvrté funkčné obdobie, prioritou v nastávajúcom štvorročnom období je aj kúpalisko a kultúrny stánok.

"Jednoznačne sa musíme zaoberať kúpaliskom i kultúrnym domom, ktorý bol predmetom viac ako 20-ročného sporu s rímsko-katolíckou arcidiecézou v súvislosti s reštitučným nárokom," uviedol pre TASR primátor.

Dôležitou úlohou je aj rekonštrukcia zámku, ktorá si podľa odhadov vyžiada 25 až 26 miliónov eur. "Musíme sa rozhodnúť, čo s hlavnou budovou. Som presvedčený, že pri nej sme odkázaní na biznis sektor zo zahraničia, keďže na Slovensku toľko finančných zdrojov nie je. Rekonštrukcia sa musí realizovať jednoliatym procesom, nie po častiach, aby sa nezhodnotilo to, čo sa urobilo po častiach v minulosti," pokračoval Čambal.

Občania citlivo vnímajú aj nevyužívanú budovu bývalého internátu Strednej priemyselnej školy poľnohospodárskej, ktorá je majetkom Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). "O nej sa súčasný predseda TTSK Jozef Viskupič vyjadril, že s ňou chce byť mestu nápomocný. Ja a bývalý zástupca primátora Holíča Rastislav Caletka sme členovia poslaneckého zboru trnavského krajského zastupiteľstva a budeme iniciovať diskusiu na tému internátu priamo na župe. Predpokladám, že sa v krátkom časovom horizonte budeme zapodievať aj týmto problémom," doplnil primátor s tým, že samozrejmosťou sú úlohy spojené s bežnými investíciami do infraštruktúry, mestských ciest a chodníkov.