Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Klienti v bánoveckom centre sa učili, ako sa nestať obeťou podvodov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Besedu zabezpečil odbor prevencie rezortu vnútra v rámci národného projektu pod názvom Zlepšenie prístupu obetí trestných činov k službám a vytvorenie kontaktných bodov pre obete.

Bánovce nad Bebravou 19. júla (TASR)- Klienti a zamestnanci Centra sociálnych služieb (CSS) v Bánovciach nad Bebravou sa učili, ako sa nestať obeťou podvodov prostredníctvom telefonických hovorov, internetu alebo následkom dôverčivosti voči cudzím osobám. Besedu o problematike ochrany potenciálnych obetí trestných činov, ktorá sa v centre konala v uplynulých dňoch, pripravil odbor prevencie kriminality Kancelárie ministra vnútra SR. Informoval hovorca mesta Miroslav Schlesinger.

"Počas zaujímavého programu okrem témy, ako sa nestať obeťou podvodov, odzneli tiež prípady z praxe, zásady ochrany osobných údajov i praktické rady, ako nebyť okradnutý počas nakupovania alebo výletu," doplnil hovorca mesta.

V rámci doplnkového programu tejto akcie pomáhal preventistovi po prvý raz aj terapeutický pes, osemročný čierny labrador Amigo. "Známy je už z nejednej preventívnej akcie, kde spríjemnil náročné témy a súčasne odviedol dobrú prácu s cieľovými osobami všetkých vekových kategórií," podotkol.

Besedu zabezpečil odbor prevencie rezortu vnútra v rámci národného projektu pod názvom Zlepšenie prístupu obetí trestných činov k službám a vytvorenie kontaktných bodov pre obete. "Počas preventívnej akcie sa tak účastníci oboznámili aj s informáciami o realizácii projektu, ako aj o formách pomoci pre seniorov, ktoré získajú prostredníctvom kontaktných miest v každom kraji už od novembra tohto roka," dodal Schlesinger.