Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Knižnica J. Bocatia pozýva páry na valentínsku akciu

Verejná knižnica J. Bocatia v Košiciach. Foto: TASR/František Iván

Knižnica chce povzbudiť zaľúbencov na čítanie kníh, preto prichádza s valentínskym bonusom. Počas celého dňa 14. februára ponúka párom, ktoré prídu do knižnice, čitateľský preukaz zadarmo.

Košice 13. februára (TASR) - Láska kvitne aj medzi regálmi kníh – takú skúsenosť majú vo Verejnej knižnici Jána Bocatia (VKJB) v Košiciach. "Máme čitateľov, ktorí sa nám zdôverili, že svoju lásku stretli u nás v knižnici. Niektorí si u nás nafotili aj svadobné fotografie, lebo chceli mať zachytené miesto, kde sa spoznali," uviedla riaditeľka VKJB Soňa Jakešová pri príležitosti stredajšieho sviatku zamilovaných.

Knižnica chce povzbudiť zaľúbencov na čítanie kníh, preto prichádza s valentínskym bonusom. Počas celého dňa 14. februára ponúka párom, ktoré prídu do knižnice, čitateľský preukaz zadarmo. Bonusové zápisné platí aj pre partnera či partnerku už zaregistrovaného čitateľa či čitateľku knižnice. Podmienkou je, aby prišli spolu – a to do ktoréhokoľvek pracoviska knižnice.

VKJB ďalej informovala, že vo fonde má okolo 200.000 kníh a dokumentov. S podporou zriaďovateľa, ktorým je Košický samosprávny kraj, cez úspešné projekty a sponzorov pribudlo vlani do fondu knižnice viac ako 10.000 nových kníh v hodnote 62.000 eur. Okrem aktuálnych titulov fond obohatili aj vzácne tlače, ktoré knižnica záujemcom o štúdium ponúka v regionálnom oddelení. "Najviac sa nakúpilo beletrie pre dospelých, takmer 5000 kníh. Pre deti a mládež to bolo 2240 kníh, do fondu náučnej literatúry pre deti i dospelých pribudlo vyše 2000 titulov," konštatovala riaditeľka.

Najobľúbenejšia medzi čitateľmi je vo VKJB najmä romantika, krimi a historické romány. Najčítanejšími autormi v uplynulom roku boli Dominik Dán, Jana Pronská, Mária Hamzová, Jeffrey Archer, Agáta Christie, Jozef Karika a Henning Mankell.