Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Z budovy košických súdov odpadla časť obloženia, zasiahla dve ženy

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Na mieste boli privolaní aj hasiči, aby odstránili zvyšný obklad z priečelia a zaistili tak bezpečný vstup a výstup z objektu pre účastníkov súdnych konaní a zamestnancov.

Košice 13. júna (TASR) – Z priečelia budovy košických súdov nad služobným vchodom sa v stredu krátko pred poludním uvoľnila časť keramického obloženia, ktorá so sebou strhla aj odkvapovú rúru. Pri páde boli zasiahnuté dve zamestnankyne Krajského súdu v Košiciach vychádzajúce z objektu. "Jedna z nich utrpela ľahšie zranenia na hlave a na dolnej končatine, ktoré ošetrili privolaní záchranári," potvrdila pre TASR hovorkyňa košického krajského súdu Anna Pančurová.

Na mieste boli podľa jej slov privolaní aj hasiči, aby odstránili zvyšný obklad z priečelia a zaistili tak bezpečný vstup a výstup z objektu pre účastníkov súdnych konaní a zamestnancov. "Príčiny tejto nehody sa zatiaľ analyzujú, obklad však pri obhliadkach nevykazoval známky poškodenia. Nedá sa vylúčiť, že svoju úlohu v tejto súvislosti zohrávajú aj práve prebiehajúce rekonštrukčné a stavebné práce v blízkosti objektu košických súdov," konštatovala hovorkyňa.

Správa Krajského súdu v Košiciach podľa nej momentálne zabezpečuje dodávateľa, ktorý vzniknutú situáciu preverí a odstráni tak, aby bola zaistená maximálna bezpečnosť pre účastníkov súdnych konaní a zamestnancov súdov. V štádiu prípravy je už aj celková rekonštrukcia objektu vrátane obvodového plášťa. Budova košických súdov bola daná do užívania v roku 1983.