Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj udelil svoje najvyššie ocenenia trom osobnostiam

Na archívnej snímke predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Dlhoročný vedecký a pedagogický pracovník a rektor UKF Libor Vozár získal cenu za mimoriadne zásluhy o rozvoj vysokého školstva na území Nitrianskeho kraja i propagáciu NSK doma i v zahraničí.

Nitra 15. novembra (TASR) – Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vo štvrtok udelil svoje najvyššie ocenenie za rok 2017 trom osobnostiam. Cenu NSK získal rektor Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) Libor Vozár, vinár Miroslav Petrech a in memoriam zakladateľ Nitrianskej galérie Štefan Valent.

Dlhoročný vedecký a pedagogický pracovník a rektor UKF Libor Vozár získal cenu za mimoriadne zásluhy o rozvoj vysokého školstva na území Nitrianskeho kraja i propagáciu NSK doma i v zahraničí. Významný slovenský vinohradník a vinár zo Château Belá Miroslav Petrech dostal Cenu NSK za mimoriadny osobný prínos k rozvoju vinohradníctva a vinárstva v Nitrianskom kraji i na Slovensku a tiež za ich propagáciu doma i v zahraničí. Významná osobnosť spoločenského, kultúrneho, umeleckého a športového života kraja a zakladateľ Nitrianskej galérie Štefan Valent bol In memoriam ocenený za jeho mimoriadny osobný prínos k rozvoju kultúry, umenia a športu v Nitrianskom kraji.

Podľa slov predsedu NSK Milana Belicu osemročná tradícia oceňovania výnimočných osobností potvrdzuje, že v Nitrianskom kraji žijú a pracujú osobnosti, ktoré svojimi vedomosťami, schopnosťami a výsledkami práce prerástli úzky rámec svojho rodiska. „Dokázali získať uznanie doma i vo svete, a tým aj zvýšiť prestíž Slovenskej republiky. Vyslovujem laureátom úprimné poďakovanie za ich svedomitú celoživotnú prácu, ktorá priniesla úžitok nielen im, ale duchovne, kultúrne alebo ekonomicky obohatila všetkých obyvateľov Nitrianskeho kraja,“ uviedol Belica. V predchádzajúcich ročníkoch prevzalo Cenu NSK 23 laureátov.