Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Leto v Prievidzi na námestí bude patriť aj filmom

Mesto Prievidza. Foto: TASR

Diváci si budú môcť vybrať zo širokej ponuky snímok, ktoré sa začnú premietať vždy po zotmení o 21.30 h. Organizátori naplánovali celkom osem piatkových predstavení.

Prievidza 6. júla (TASR) - Námestie slobody v Prievidzi sa opäť po roku premení na kino pod holým nebom. Filmové premietania, ktoré pripravilo Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) v Prievidzi v spolupráci s mestom, sa začnú už v piatok a pokračovať budú počas celého leta, informovala Nina Pekárová z KaSS.

"Diváci si budú môcť vybrať zo širokej ponuky snímok, ktoré sa začnú odvíjať vždy po zotmení o 21.30 h. Naplánovali sme celkom osem piatkových predstavení. Nebude chýbať veľké premietacie plátno s ozvučením a atmosféru dotvorí aj možnosť zakúpiť si občerstvenie. V prípade dažďa sa nepremieta," priblížila Pekárová.

V piatok sa môžu diváci tešiť na britskú snímku Aj dvaja sú rodina, 13. júla na slovensko-česko-ukrajinský film Čiara, 20. júl bude patriť českému filmu Jak básníci čekají na zázrak a 3. august zase americkej komédii My sme Millerovci. Premietanie 10. augusta ponúkne slovensko-poľsko-českú koprodukčnú snímku Všetko alebo nič, 17. augusta čaká na návštevníkov kina pod holým nebom americká romantická komédia Pán dokonalý. Americkú krimi komédiu pod názvom Vo Veľkom štýle si budú môcť diváci pozrieť 24. augusta a francúzsku komédiu Ako malí chlapci 31. augusta.

"Prievidzu tento rok navštívi aj pojazdné letné kino Bažant Kinematograf, a to v dňoch 10. až 14. júla. Jeho program tento rok prináša príjemnú zmes veselších i vážnych tém a tradične je vystavaný z filmových diel, pod ktoré sa podpísali českí a slovenskí filmoví tvorcovia," doplnila Pekárová.

Snímku Otcova Volga si budú môcť návštevníci pozrieť 10. júla, film Po strništi bos 11. júla a Prezidenta Blaníka 12. júla. Premietanie 13. júla bude patriť spomínanej Čiare a 14. júla sa diváci môžu tešiť na snímku Backstage.