Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Levické divadelné dni ponúknu inscenácie pre deti aj dospelých

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Najmenším sú určené rozprávkové príbehy Drevená krava, Malé milé more, Perinbaba i scénka Veselí vyšetrovatelia na motívy kreslenej rozprávky Scooby-Doo.

Levice 22. apríla (TASR) – Inscenácia Klaunovanie s bublinami otvorila v nedeľu popoludní v Mestskom kultúrnom stredisku v Leviciach 25. ročník Levických divadelných dní. Predstavia sa na ňom neprofesionálne činoherné súbory zo Slovenska i Srbska.

Prehliadka dospelých i mladých divadelných súborov potrvá do piatka 27. apríla. Diváci sa môžu tešiť na predstavenia určené deťom i dospelým. Najmenším sú určené rozprávkové príbehy Drevená krava, Malé milé more, Perinbaba i scénka Veselí vyšetrovatelia na motívy kreslenej rozprávky Scooby-Doo.

Pre dospelých divákov sú pripravené inscenácie Kipling versus Thákur, Manželská poradňa či hra zo života bratov Jána a Sama Chalupku s názvom Ja a môj brat. Prehliadka ponúkne aj hry Všetko (takmer) o mužoch a Druhá kapitola. Záver Levických divadelných dní bude patriť inscenácii srbského divadelného súboru z Padiny s názvom Pani Margareta.