Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Lučenec chce rozšíriť komunitné centrum na Rapovskej križovatke

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Rapovská križovatka je osada situovaná na južnom okraji mesta Lučenec. Podľa údajov samosprávy ju obýva približne 350 obyvateľov z nižších sociálnych vrstiev.

Lučenec 13. marca (TASR) – Rozšírenie komunitného centra na Rapovskej križovatke, ktoré slúži obyvateľom z nižších sociálnych vrstiev, je jedným z aktuálnych investičných zámerov samosprávy Lučenca. S týmto cieľom mesto žiada o nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške takmer 79.000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Podľa dôvodovej správy, ktorú vedenie mesta predložilo poslancom, pôsobia v súčasnosti v komunitnom centre dvaja zamestnanci. „Súčasný stav centra je nevyhovujúci (sociálne zariadenia, komunitné priestory, vybavenie, priestory pre voľnočasové aktivity a podobne). Na to, aby mohlo poskytovať plnohodnotné služby, je nevyhnutné jeho rozšírenie,“ dodáva mesto v správe.

K existujúcim priestorom chce preto samospráva z NFP dokúpiť a zariadiť dva kontajnery, vybudovať detské ihrisko a stanovište kontajnerov pre triedený zber. „Stavebnými úpravami a doplnením materiálno-technického zariadenia získajú pracovníci centra nástroje na vzdelávanie, voľnočasové aktivity a iné aktivity s komunitou, ktoré napomôžu predchádzať sociálno-patologickým javom,“ konštatuje samospráva v správe.

Rapovská križovatka je osada situovaná na južnom okraji mesta Lučenec. Podľa údajov samosprávy ju obýva približne 350 obyvateľov z nižších sociálnych vrstiev.