Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Materská škola vo Fiľakove má po rokoch nové dopravné ihrisko

Na archívnej snímke dopravné ihrisko. Foto: TASR - Andrej Budai

Ihrisko vzniklo revitalizáciou pôvodnej asfaltovej plochy, ktorá bola v nevyhovujúcom stave.

Fiľakovo 3. mája (TASR) - V areáli Materskej školy (MŠ) na Daxnerovej ulici vo Fiľakove pribudlo v uplynulých týždňoch nové dopravné ihrisko. Zámer o jeho zriadení mala škôlka už niekoľko rokov, ihrisko vzniklo revitalizáciou pôvodnej asfaltovej plochy, ktorá bola v nevyhovujúcom stave. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Na dopravnom ihrisku sa budú škôlkari učiť, ako sa bezpečne správať v cestnej premávke. Na dopravnú výchovu doposiaľ využívali ihrisko v neďalekej obci Buzitka. "Bolo to pre nás logisticky náročnejšie aj nákladnejšie. Museli sme si zabezpečiť autobus a uhradiť vstupné," priblížila riaditeľka MŠ Danica Vargová. Ako dodala, na nové dopravné ihrisko za približne 22.000 eur sa škôlke podarilo našetriť z príspevku na výchovu a vzdelávanie detí s povinným predprimárnym vzdelávaním.

Dopravné ihrisko v areáli MŠ na Daxnerovej ulici vzniklo na mieste pôvodnej asfaltovej plochy, ktorá už na športové aktivity nebola vo vyhovujúcom stave. "Zakúpili sme rôzne dopravné prostriedky, semafory, dopravné značky či rampu, ktoré si deti budú môcť precvičovať na autíčkach, kolobežkách či bicykloch," priblížila Vargová s tým, že ihrisko bude do užívania oficiálne odovzdané v sobotu (4. 5.) počas Dňa otvorených dverí.