Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mesto Prešov zrušilo mimoriadnu situáciu, odstraňuje následky kalamity

Snehový pluh odhŕňa ťažký mokrý sneh na diaľnici medzi Prešovom a Košicami počas hustého sneženia 7. februára 2013. Foto: TASR/Milan Kapusta

Na základe predpovedí meteorológov mesto počas dňa síce neočakáva sneženie, ale teploty sa majú pohybovať mierne nad nulou.

Prešov 8. februára (TASR) - Situácia v meste Prešov sa po výdatnom snežení, pre ktoré vo štvrtok (7. 2.) vyhlásili mimoriadnu situáciu, výrazne zlepšila. Všetky cesty v meste Prešov sú dnes zjazdné, na niektorých je ešte utlačená vrstva snehu. Rovnaká je situácia aj na prešovských chodníkoch, kde treba počítať so zľadovateným snehom.

„Situáciu monitorovali členovia krízového štábu a postupne vyhodnocovali prijaté opatrenia. Keďže pominuli dôvody bezprostredného ohrozenia života a zdravia osôb, dnes o 9. hodine bola príkazom primátora odvolaná mimoriadna situácia,“ informovala hovorkyňa radnice Jana Jurčišinová.

Zdôraznila, že počas štvrtka, ale aj v noci na dnes zaznamenali v meste niekoľko popadaných stromov. Niektoré z nich už odstránili vo štvrtok, ďalšie odpratávajú dnes od rána. Doplnil, že hasiči by v súčasnosti mali odstraňovať nebezpečne nahnutý stom na ulici Mirka Nešpora, kde blokuje cestu a obmedzuje parkovanie.

Na základe predpovedí meteorológov mesto počas dňa síce neočakáva sneženie, ale teploty sa majú pohybovať mierne nad nulou. „Z tohto dôvodu hrozí zvýšené nebezpečenstvo padania snehu zo striech, ktoré sme zaznamenali aj počas noci. Vyzývame preto správcov budov, aby nebezpečný sneh zo striech odstránili,“ dodala Jurčišinová.

Pripomenula, že všetky cesty budú pracovníci Správy a zimnej údržby prešovských ciest monitorovať a postupne odstraňovať zľadovatený sneh. Rovnako sa budú postupne upravovať aj chodníky.