Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Michal Červienka odohrá benefičný koncert pre hospitalizované deti

Michal Červienka, archívna snímka. Foto: TASR/Slovenské rekordy

Výťažok z benefičného koncertu, ktorý je v poradí už desiatym, je určený Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Benefičný koncert pripravuje akordeónový virtuóz Michal Červienka. Spolu s džezmenmi Klaudiom Kováčom, Róbertom Raganom, Petrom Solárikom a s Komorným orchestrom Konzervatória J. L. Bellu vystúpia 21. novembra v banskobystrickom Robotníckom dome.

Súčasťou programu bude aj videozáznam zo základnej školy v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici, kde poputuje výťažok z koncertu. Bude to v poradí už desiaty benefičný koncert.

Už trénujeme a je takmer všetko pripravené. Naše spoločné skúšky zneli veľmi dobre, myslím, že sme výborne zladení. Verím, že koncert dopadne naozaj dobre. Už druhý rok všetok výťažok dávame na základnú školu, ktorá je priamo v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. S kolegami hudobníkmi sme tam hrali deťom, videli sme tiež, ako funguje tamojšia škola, aj nadšenie detí, ktoré veľmi potrebujú, aby ich niečo rozptýlilo a odpútalo od choroby. Nám sa to našim koncertom na chvíľu podarilo,“ uviedol pre médiá Michal Červienka.

Peniaze pre školstvo sú vždy dôležité a my vítame každú pomoc. Michal je mimoriadne vzácny človek a skvelý umelec, ktorý dokáže svojim umením osloviť obrovské množstvo ľudí. Sme naozaj veľmi vďační, že nás a našu prácu vyzdvihne aj na takomto veľkom koncerte,“ doplnila zástupkyňa riaditeľky základnej školy pri zdravotníckom zariadení v Banskej Bystrici Mária Lauková.