Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Monika Flašíková-Beňová: Mestá dostanú viac financií na úpravu ciest

Monika Flašíková Beňová Foto: TASR/Martin Baumann

Spolu s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom rokovala so šéfom rezortu financií Petrom Kažimírom o možnosti úpravy finančného balíka vyčleneného pre tieto dve mestá.

Bratislava 16. apríla (TASR) - Bratislava a Košice s najväčšou pravdepodobnosťou dostanú zo štátneho rozpočtu viac financií na opravu výtlkov, ako sa pôvodne navrhovalo. V prípade hlavného mesta by to namiesto 307.840 eur malo byť 1,3 miliónov eur a Košice by si mali polepšiť z 138.500 eur na 700.000 eur. TASR o tom informovala poslankyňa Bratislavského samosprávneho kraja Monika Flašíková-Beňová.

Tá spolu s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom rokovala so šéfom rezortu financií Petrom Kažimírom o možnosti úpravy finančného balíka vyčleneného pre tieto dve mestá.

Vláda v stredu 10. apríla prerušila rokovanie o uvoľnení finančných prostriedkov na riešenie kritického stavu cestnej infraštruktúry v pôsobnosti miest a obcí. Kažimír ako dôvod vysvetlil nedohodu na kľúči, na základe ktorého sa mali tieto zdroje distribuovať. "Neradi by sme paušálne rozdeľovali peniaze, ktoré sa potom minú účinkom," poznamenal.

Ministerstvo dopravy má na opravu výtlkov na cestách po zime uvoľniť obciam a mestám osem miliónov eur. S návrhom na pomoc samosprávam vo výške 16 miliónov eur súhlasila vláda ešte 13. marca. Prerozdelenie polovice z tejto sumy pre vyššie územné celky následne odsúhlasila 20. marca.