Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

MŠ Žitavské nábrežie v Zlatých Moravciach bude modernejšia

Ilustračná snímka Foto: TASR/Jakub Kotian

Hlavnou časťou rekonštrukcie je výmena detských hygienických zariadení vo všetkých šiestich triedach škôlky. V kúpeľniach a toaletách sa zároveň osádzajú nové plastové okná.

Zlaté Moravce 15. augusta (TASR) – V Materskej škole (MŠ) Žitavské nábrežie v Zlatých Moravciach finišujú v týchto dňoch rozsiahle rekonštrukčné práce. Mesto tu v letných mesiacoch vymieňa okná, detské hygienické zariadenia i vybavenie škôlky.

Stavebné práce sa začali v júli, ukončené majú byť v najbližších dňoch. "Hlavnou časťou rekonštrukcie je výmena detských hygienických zariadení vo všetkých šiestich triedach škôlky. V kúpeľniach a toaletách sa zároveň osádzajú nové plastové okná," informovala radnica.

V škôlke sa postupne vymieňajú aj detské postieľky. Prvých 20 vymenilo mesto už vlani, v tomto roku pribudne rovnaký počet nových lôžok. Peniaze na rekonštrukciu MŠ Žitavské nábrežie idú priamo z rozpočtu mesta. "Na hygienické zariadenia bolo vyčlenených približne 45.000 eur, na okná 10.000 eur, na postieľky a maľovanie ďalších 1300," uviedla riaditeľka škôlky Viera Sýkorová.