Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Muž vyhodil mačku z 8. poschodia, pád neprežila

Polícia vyšetruje prípad uhynutej mačky, ktorú vyhodil z bytu na 8. poschodí na sídlisku v Trnave 33-ročný muž. Privolaná hliadka obmedzila podozrivého muža na slobode a predviedla pred vyšetrovateľa. Foto: TASR - KR PZ v Trnave

Muž vyšiel pod vplyvom alkoholu na balkón, držiac mačku v ruke, ktorú ponad zábradlie pustil na zem. Mačka pád z takej výšky neprežila, informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave M. Kredatusová.

Trnava 20. mája (TASR) - Polícia vyšetruje prípad uhynutej mačky, ktorú vyhodil z bytu na 8. poschodí na sídlisku v Trnave 33-ročný muž. Privolaná hliadka obmedzila podozrivého muža na slobode a predviedla pred vyšetrovateľa.

"Z následného výsluchu vyplynulo, že muž vyšiel pod vplyvom alkoholu na balkón, držiac mačku v ruke, ktorú ponad zábradlie pustil na zem. Mačka pád z takej výšky neprežila a na mieste uhynula," informovala v pondelok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Vyšetrovateľ muža zadržal, umiestnil do cely policajného zaistenia a obvinil z týrania zvierat.

"Realizovaný bol v tzv. superrýchlom konaní a rozhodnutím súdu bol prepustený na slobodu. Za utýranie zvieraťa na mieste prístupnom verejnosti, ako to bolo v tomto prípade, hrozí v zmysle zákona odňatie slobody na jeden až päť rokov," doplnila hovorkyňa.