Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

NA BRATISLAVU SA VALÍ SNEH: Tvoria sa kolóny a MHD mešká do 20 minút

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Zhustená premávka je taktiež v Dunajskej Lužnej v smere do Rovinky a Bratislavy, v Moste pri Bratislave v smere do Bratislavy, v Ivanke pri Dunaji v smere od Bernolákova do Bratislavy.

Bratislava 20. februára (TASR) - V Bratislave, najmä vo vyššie položených miestach metropoly, môže v utorok do nočných hodín spadnúť päť až šesť centimetrov snehu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre hlavné mesto výstrahu 1. stupňa, platí do 22.00 h.

Vodiči v Bratislave a jej okolí hlásia na viacerých miestach zhustenú premávku či dopravné nehody. MHD v hlavnom meste premáva podľa Dopravného podniku Bratislava (DPB) zatiaľ bez komplikácií, no z dôvodu nepriepustnosti komunikácií zaznamenáva meškania spojov od desať do 20 minút.

Linky prímestskej autobusovej dopravy meškali v smere od Dunajskej Lužnej približne 40 minút, z iných smerov neprišlo k výraznejšiemu zdržaniu. TASR o tom informovala hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová. "Ak sa v súčasnosti vyskytne oneskorenie spojov, ide iba o párminútové intervaly," dodala.

So zhustenou premávkou musia podľa Stella centra vodiči rátať momentálne v Bratislave na Pražskej, na Moste SNP, Moste Apollo, Račianskej, Slovnaftskej, Svornosti, Ráztočnej a Hradskej ulici v smere do centra. Taktiež aj na vjazde do Bratislavy v smere z diaľnice D2 zo Stupavy.

Vodiči sa zdržia aj na obchvate od Zlatých pieskov po Prístavný most, v Petržalke na vjazde na Prístavný most (v smere z Dolnozemskej cesty a Einsteinovej). Zhustená premávka je taktiež v Dunajskej Lužnej v smere do Rovinky a Bratislavy, v Moste pri Bratislave v smere do Bratislavy, v Ivanke pri Dunaji v smere od Bernolákova do Bratislavy. Vodiči sa na týchto miestach zdržia okolo 15 minút.

Zelená vlna RTVS informuje, že na diaľnici D1 pred Sencom v smere z Bratislavy, na 25. kilometri, blokuje čiastočne pravý pruh kamión s defektom na odstavnom ostrovčeku. Šoféri by mali dávať pozor na vodiča, ktorý ho opravuje.

Meteorológovia okrem snehu upozorňujú na smogovú situáciu v Martine, Ružomberku a okolí. "V predchádzajúcom dni boli na niektorých staniciach priemerné denné hodnoty PM10 nad 50 µg/m3," informuje SHMÚ na svojom webe.