Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na ceste opäť zahynul chodec, ktorý nemal na sebe reflexné prvky

Polícia v Banskej Bystrici objasňuje dopravnú nehodu, pri ktorej vodič zrazil dvoch chodcov, 61-ročného muža a 58-ročnú ženu prechádzajúcich po riadne vyznačenom priechode. K nehode došlo v stredu 5. decembra 2018 krátko pred 17.00 h na Námestí Ľudovíta Štúra v Banskej Bystrici. Foto: TASR - KR PZ v Banskej Bystrici

Muž zomrel na následky zranení, ktoré utrpel po tom, ako ho kráčajúceho po pravej krajnici zachytilo osobné auto Volkswagen Golf, ktoré šoféroval 57-ročný vodič zo Želoviec.

Veľký Krtíš 6. decembra (TASR) - Ďalší chodec bez reflexných prvkov na odeve sa stal obeťou dopravnej nehody. Muž vo veku 53 rokov podľa informácií polície zahynul v stredu (5. 12.) o 22.20 h na ceste medzi obcami Opatovská Nová Ves a Slovenské Ďarmoty v okrese Veľký Krtíš.

Muž zomrel na následky zranení, ktoré utrpel po tom, ako ho kráčajúceho po pravej krajnici zachytilo osobné auto Volkswagen Golf, ktoré šoféroval 57-ročný vodič zo Želoviec.

"Chodec bol v tmavom oblečení bez reflexných prvkov a vodič bol navyše oslepený protiidúcim autom," uviedla k prípadu banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

U chodca bude vykonaná pitva, pri ktorej budú skúmať aj prípadné požitie alkoholu. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre usmrtenie. Polícia opakovane apeluje na chodcov, aby nosili reflexné prvky. "Reflexné či farebné oblečenie prispieva k bezpečnosti na cestách a aj chodci by si mali uvedomiť svoju zodpovednosť, ktorú berú na seba, ak reflexné prvky nenosia," zdôraznila policajná hovorkyňa.

Každoročne v tomto období polícia zaznamenáva prípady, keď prišli o život chodci, ktorí za zníženej viditeľnosti boli v tmavom oblečení. Títo ľudia najviac riskujú vtedy, ak sa pohybujú po nesprávnej strane vozovky. V prípade, že chodci nebudú mať povinné reflexné prvky, môže im byť políciou uložená bloková pokuta.

Na priechode pre chodcov v Radvani zrazil vodič dvoch starších ľudí


Polícia v Banskej Bystrici objasňuje dopravnú nehodu, pri ktorej vodič zrazil dvoch chodcov, 61-ročného muža a 58-ročnú ženu prechádzajúcich po riadne vyznačenom priechode. K nehode došlo v stredu (5. 12.) krátko pred 17.00 h na Námestí Ľudovíta Štúra v Banskej Bystrici. TASR o tom vo štvrtok informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Vodič, 36-ročný Banskobystričan jazdiaci v smere od Radvane do centra mesta na osobnom motorovom vozidle Ford Mondeo, nedal v strednom jazdnom pruhu prednosť chodcom. Obaja utrpeli zranenia a po ošetrení posádkou rýchlej zdravotnej pomoci boli prevezení do nemocnice. Požitie alkoholických nápojov u vodiča polícia nezistila. Na mieste mu zadržala vodičský preukaz.