Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na Gemeri je po nočnom snežení na viacerých cestách čerstvý sneh

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Rimavskosobotskom okrese musia vodiči rátať s čerstvým snehom hrubým dva centimetre na horskom priechode Zbojská nad Tisovcom.

Rimavská Sobota/Revúca/Rožňava 2. januára (TASR) – Po nočnom snežení na Gemeri zostal na niektorých úsekoch ciest v okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava čerstvý sneh. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) prostredníctvom svojej internetovej stránky zjazdnost.sk.

V Rimavskosobotskom okrese musia vodiči rátať s čerstvým snehom hrubým dva centimetre na horskom priechode Zbojská nad Tisovcom. Rovnaké snehové podmienky cestári hlásia aj na ceste II/531 od sedla Dielik nad Tisovcom po hranicu okresov Revúca/Brezno.

V Rožňavskom okrese je čerstvý sneh hrubý jeden centimeter miestami na väčšine sledovaných úsekoch ciest prvej a druhej triedy. Takáto snehová pokrývka je miestami aj na hlavnom južnom ťahu na cestách R2 a I/16 v úseku od Bátky v Rimavskosobotskom okrese až po Jablonov nad Turňou v Rožňavskom okrese.

Najviac snehu v hrúbke troch centimetrov je podľa cestárov na ceste II/549 v úseku Krásnohorské podhradie – Úhornianske sedlo. Ako však upozorňuje SSC, tento úsek je uzavretý pre všetku dopravu a v zime neudržiavaný.