Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na prievidzkom sídlisku Kopanice pribudol spojovací chodník

Ilustračné foto. Foto: TASR/Ján Siman

Nový chodník, ktorý bude plniť funkciu spojovacieho medzi dvoma existujúcimi chodníkmi na ulici K. Novackého, bol jednou z dlhodobých požiadaviek obyvateľov Kopaníc.

Prievidza 2. júla (TASR) - Samospráva Prievidze investovala finančné prostriedky do troch stavieb na sídlisku Kopanice. V týchto dňoch tam dokončili spojovací chodník na Ulici K. Novackého a rekonštrukciu chodníka na Ceste Vl. Clementisa, kde pribudli i nové parkovacie miesta. Informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Nový chodník, ktorý bude plniť funkciu spojovacieho medzi dvoma existujúcimi chodníkmi na ulici K. Novackého, bol jednou z dlhodobých požiadaviek obyvateľov Kopaníc. "Novovybudovaný spojovací chodník je plynulo napojený na existujúci priechod pre chodcov križujúci miestnu komunikáciu K. Novackého. Jeho vyhotovenie bolo navrhnuté v rozsahu odstránenia vrstvy ornice, nového podkladu a položenej betónovej dlažby. Od zelene je po oboch stranách oddelený parkovými obrubníkmi," priblížil Ďureje.

Ďalšou investíciou v tejto lokalite bola podľa neho rekonštrukcia existujúceho chodníka, ktorý je plynulo napojený na chodník na Ceste Vl. Clementisa a vedie od zástavky mestskej hromadnej dopravy smerom k bytovým domom. "Rekonštrukcia chodníka bola navrhnutá v rozsahu odstránenia betónových obrubníkov po oboch stranách chodníka, výškového vyrovnania a následného zrealizovania nového podkladu a položenia betónovej dlažby," konkretizoval.

V tejto lokalite pribudla okrem chodníka aj spevnená plocha. Práce boli zamerané na rozšírenie existujúcej odstavnej plochy, čím sa vytvorilo sedem kolmých parkovacích miest.