Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Na východe Slovenska sa doplňujúce voľby starostov konali v 11 obciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V obci Habura v Medzilaboreckom okrese s 500 obyvateľmi bude starostom Michal Prejsa (KDH), ktorému verí 56 percent miestnych voličov. Volebná účasť tam dosiahla takmer 69 percent.

Poprad 27. marca (TASR) - Na východnom Slovensku sa doplňujúce voľby starostov konali v sobotu (25. 3.) v 11 obciach. Z údajov, ktoré v pondelok zverejnil Štatistický úrad SR, vyplýva, že obec Jakušovce v okrese Stropkov bude najbližšie štyri roky viesť Emília Kasardová (Hlas-SD). Svoj hlas jej odovzdalo 18 voličov, pričom účasť na voľbách tam dosiahla takmer 55 percent.

Ľudmila Petrušková (KDH) bude starostkou obce Miková v okrese Stropkov. Aktuálne tam žije 148 obyvateľov a Petrušková získala podporu takmer 58 percent hlasujúcich. Volebná účasť tam dosiahla viac ako 74 percent.

Najmenšou spomedzi obcí na východe, kde sa konali v sobotu doplňujúce voľby, je Dobroslava v okrese Svidník. Tam sa starostom stal Vladimír Vančišin, získal 25 z 38 platných hlasov.

V obci Habura v Medzilaboreckom okrese s 500 obyvateľmi bude starostom Michal Prejsa (KDH), ktorému verí 56 percent miestnych voličov. Volebná účasť tam dosiahla takmer 69 percent.

V obci Nechválová Polianka v okrese Humenné, kde žije takmer 80 obyvateľov, bude starostom Vladimír Megela (Smer-SD). Vo voľbách mu svoj hlas odovzdalo 43 z 98 zapísaných voličov.

Obyvatelia obce Harakovce v okrese Levoča si za starostku zvolili Boženu Cmorejovú (SNS). Účasť vo voľbách tam dosiahla takmer 42 percent.

Starostom obce Pongrácovce v Levočskom okrese, kde žije podľa posledných údajov 115 ľudí, bude Milan Siman (KDH). Volebná účasť tam bola takmer 75 percent.

Katarína Tomaščínová (KDH) získala Chmiňanoch v Prešovskom okrese takmer tri stovky hlasov a bude teda novou starostkou obce s populáciou na úrovni takmer 1000 obyvateľov. K urnám prišlo viac ako 76 percent ľudí.

V Šarišských Bohdanovciach v okrese Prešov, kde žije viac ako osem stoviek ľudí, bude starostom Patrik Halčišák (KDH). Vo voľbách získal podľa údajov 221 hlasov, čo je takmer polovica z celkového počtu odovzdaných hlasovacích lístkov. Účasť vo voľbách bola v tejto obci na úrovni približne 60 percent.

Voľby sa napokon nekonali v obci Brezovec v okrese Snina, kde podľa zverejnených údajov žije takmer 40 obyvateľov. Rovnako tak nevolili obyvatelia Stariny, kde o post starostu opäť nikto nemal záujem.