Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Na výstavisku v Nitre pláva v akváriu 40-kilogramový sumec

Sumec ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na 9. ročníku kontraktačno–predajnej výstavy Rybárstvo a poľovníctvo a 4. ročníku predajnej výstavy včelárskych potrieb i včelích produktov Včelárstvo sa prezentuje 110 vystavovateľov.

Nitra 23. februára (TASR) – Rybári, poľovníci i včelári sa v piatok stretli na nitrianskom výstavisku Agrokomplex. Na 9. ročníku kontraktačno–predajnej výstavy Rybárstvo a poľovníctvo a 4. ročníku predajnej výstavy včelárskych potrieb i včelích produktov Včelárstvo sa prezentuje 110 vystavovateľov nielen zo Slovenska, ale aj z Českej republiky a Maďarska. Výstavy potrvajú do nedele 25. februára.

Výstava Rybárstvo a poľovníctvo je určená pre všetkých priateľov prírody, rybárčenia či poľovania. Návštevníci či vyznávači lovu si počas tohtoročnej výstavy môžu vyskúšať najnovšie náradie, zbrane, pomôcky i doplnky. Súčasťou podujatia sú inštruktáže, ukážky i workshopy. „Na výstave je prezentovaná unikátna trofej, druhá najsilnejšia trofej muflóna lesného na svete. K najzaujímavejším exponátom patria prémiové turecké brokovnice Akkar Mammut a svetový unikát s tromi hlavňami, simulátor zdolávania sladkovodných rýb i gigantické akvárium plné rýb s objemom 22.000 litrov. V ňom pláva aj nadrozmerný 40-kilogramový sumec z našich vôd," informoval Martin Lužbeťák z národného výstaviska Agrokomplex, š.p.

Včelárska výstava podľa slov Lužbeťáka v predchádzajúcich ročníkoch zaujala natoľko, že jej je venovaný celý pavilón. Pre návštevníkov sú určené prezentácie, ukážky, ochutnávky a projekcie náučných videodokumentov. Súčasťou výstavy bude aj vyhodnotenie súťaže Medovinka roka, do ktorej je prihlásených 118 vzoriek z celého Slovenska.