Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Najmladším kandidátom na post primátora Popradu je J. Hrubovčák

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Na post popradského primátora kandiduje 12 mužov a jedna žena, väčšina z nich má s regionálnou politikou skúsenosti a o toto kreslo sa neuchádza prvýkrát.

Poprad 12. októbra (TASR) – Najmladším spomedzi 13 kandidátov na post primátora Popradu je 34-ročný manažér Jozef Hrubovčák. Svoj boj v novembrových komunálnych voľbách prirovnáva k súboju Dávida s Goliášom a tvrdí o sebe, že je kandidát ľudu. „Mojím cieľom je zmeniť smerovanie mesta, zlepšiť jeho pozíciu v regióne a dať priestor novým nápadom a víziám v samospráve,“ uviedol Hrubovčák.

Na post popradského primátora kandiduje 12 mužov a jedna žena, väčšina z nich má s regionálnou politikou skúsenosti a o toto kreslo sa neuchádza prvýkrát. Výnimku tvorí práve najmladší z kandidátov. „Je jedno, v akej pozícii dnes stojíme a čo všetko zlé sa okolo nás deje. Dôležité je, aby sme sa toho nezľakli, a aby sme mali v hlave účinný plán. Potom v sebe objavíme silné stránky, ktoré môžeme využiť proti svojim Goliášom,“ zdôraznil.

Ako úplne nový kandidát chce priniesť aj nové vízie, nápady a urobiť z Popradu moderné a kreatívne mesto. Zároveň je odhodlaný využiť všetky skúsenosti nadobudnuté v nadnárodnej spoločnosti v prospech rodného mesta a jeho občanov. Zdôrazňuje, že ako ľudový nezávislý kandidát nie je dotovaný žiadnou politickou stranou a celú kampaň financuje výhradne z vlastných finančných zdrojov.

S predstihom zverejnil aj svoj volebný program. „Venujem sa v ňom dôležitým témam ako bývanie, práca, rozvoj jednotlivých mestských častí, zdravie a bezpečnosť detí a občanov, vybudovanie cyklotrás a parkovísk, vytvorenie pozície mestského ombudsmana a proaktívny a najmä ľudský mestský úrad,“ vymenoval priority programu Hrubovčák, ktorý chce svoju víziu realizovať v horizonte 10 rokov.

Niektoré zo svojich plánov začal čiastočne realizovať už počas letných mesiacov, kedy ho mohli Popradčania stretnúť spolu so skupinou dobrovoľníkov pri revitalizácii viacerých verejných priestorov v Poprade. „Projekt 'PP', teda Pred – Po alebo Poprad sme organizovali každú letnú sobotu a aj takýmto spôsobom som chcel poukázať na jednoduché, ale efektívne riešenia, na činnosť respektíve nečinnosť aktuálneho vedenia a na spoluprácu samosprávy a občanov. Práve tá sa má stať základom nového lepšieho Popradu,“ uzatvára Hrubovčák.

V Poprade sa okrem neho o post primátora uchádza ďalších 11 nezávislých kandidátov – František Bednár, Alexej Beljajev, Marek Budzák, bývalý primátor Anton Danko, Peter Dujava, Peter Gápa, František Kornaj, Jozef Košický, jediná ženská zástupkyňa Anna Schlosserová a o hlasy voličov zabojuje aj súčasný primátor Jozef Švagerko a bývalý viceprimátor Igor Wzoš. Ondrej Kavka kandiduje s podporou koalície strán Spolu – občianska demokracia, SaS, OĽaNO a KDH.