Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Čelnú zrážku dvoch áut neprežili dvaja ľudia

Vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, nezvládol riadenie a dostal sa s vozidlom do šmyku, pričom prešiel do protismeru. Čelne sa zrazil s protiidúcim vozidlom.

Košice 23. septembra (TASR) - Čelnú zrážku dvoch áut v nedeľu (22.9.) večer pri Košiciach neprežil vodič a jeho spolujazdkyňa. Na ceste medzi časťou Pereš a obcou Malá Ida do seba narazili osobné vozidlá značky Ford Focus a Seat Leon. Obe riadili vodiči z okresu Košice-okolie.

Vodič (37) fordu smerujúci z Malej Idy do Košíc pred Perešom v ľavotočivej zákrute podľa polície pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, nezvládol riadenie a dostal sa s vozidlom do šmyku, pričom prešiel do protismeru. Čelne sa zrazil s protiidúcim vozidlom Seat Leon, ktoré viedol 30-ročný vodič.

"Pri nehode vodič fordu utrpel ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Jeho 23-ročná spolujazdkyňa utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla," uviedol dnes košický policajný hovorca Alexander Szabó. Vodič seatu utrpel poranenie s dobou liečenia dva až štyri týždne. Jeho 33-ročná spolujazdkyňa utrpela zranenie s presne neurčenou dobou práceneschopnosti.

Vo vozidle seat sedeli aj dve deti vo veku štyri roky a jeden rok, staršie utrpelo zranenie s presne neurčenou dobou liečenia, mladšie poranenie, ktoré mu ošetrili na mieste. "Požitie alkoholických nápojov u vodiča seatu nebolo zistené. U druhého vodiča bola odobratá krv na zistenie požitia alkoholu," uviedol Szabó.

Na vozidlách vznikla celková škoda vo výške 12.000 eur. Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.