Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Žiar nad Hronom priblíži obyvateľom kultúru Nórska

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Hlavnou témou odborného seminára sú zelené a inovatívne riešenia v internej správe miest a samospráv.

Žiar nad Hronom 2. októbra (TASR) - V Žiari nad Hronom sa streda ponesie v duchu zbližovania nórskej a slovenskej kultúry. Koná sa tam Nórsky deň, ktorého súčasťou je odborný seminár, ale aj program pre rodiny s deťmi v mestskom kultúrnom centre.

Hlavnou témou odborného seminára sú zelené a inovatívne riešenia v internej správe miest a samospráv. "Nórske kráľovstvo patrí medzi priekopníkov v technológiách smart city či v digitalizácii, Slovensko však nijako nezaostáva. Na tomto odbornom seminári by sme chceli predstaviť moderné technológie a inovatívne riešenia, ktoré môžu pomôcť v riadení samospráv, obcí alebo aj firiem," informoval David Winkler z nórskeho veľvyslanectva.

Uviedol, že ide v poradí o štvrtý seminár tohto druhu, organizovaný Veľvyslanectvom Nórskeho kráľovstva v SR a mestom Žiar nad Hronom.

Popoludňajší program podujatia je venovaný rodinám s deťmi s cieľom spoznať túto severskú krajinu a život v nej. Organizátori pripravili viaceré aktivity pre deti, návštevníci budú môcť ochutnať nórske špeciality či overiť si svoje vedomosti v kvíze o Nórsku.