Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nová primátorka Skalice chce otvoriť úrad občanom

Na snímke pomník padlým vojakom v prvej a druhej svetovej vojne v Skalici. Foto: TASR Zdenko Dzurjanin

Víťazka sobotných komunálnych volieb získala podľa neoficiálnych výsledkov 1590 hlasov a nezávislú kandidátku Oľgu Luptákovú, ktorá skončila na druhom mieste, predstihla o 176 hlasov.

Skalica 11. novembra (TASR) – Novou primátorkou Skalice sa stala Anna Mierna (NOVA, SaS, OĽaNO). Jej prvým krokom po nástupe do funkcie bude otvoriť úrad pre občanov, uviedla pre TASR Mierna.

Víťazka sobotných komunálnych volieb získala podľa neoficiálnych výsledkov 1590 hlasov a nezávislú kandidátku Oľgu Luptákovú, ktorá skončila na druhom mieste, predstihla o 176 hlasov. "Volebnú kampaň hodnotím ako korektnú. Možno niektorí ľudia mali pocit, že bola aj negatívna, ale ja možno tým, že som pracovala v Trnave a nebola som celých 24 hodín vtiahnutá do tohto boja, som to tak nevnímala,“ uviedla Mierna.



V Skalici sa na voľbách zúčastnilo 46,36 percenta oprávnených voličov, čo je najviac od roku 1990. "Svedčí to o tom, že Skaličanom nie je jedno, ako bude vyzerať ich mesto a správa vecí verejných. To je pre mňa obrovské plus a zároveň záväzok. Pre mňa a celý kolektív okolo mňa dopadli výsledky výborne. Sľubujem, že veci, ktoré som mala vo volebnom programe, budem napĺňať. Budem sa o to snažiť od prvého dňa. Moje prvé kroky určite budú smerom k úradu, aby sa otvoril obyvateľom, aby sme spolu komunikovali a budem sa zasadzovať, aby sa slušnosť v komunikácii dostala do vzťahu občan – mesto," informovala víťazka volieb.

Mierna bude prvou ženou, ktorá sa dostane na post primátora v Skalici. "Uvedomujem si to, ale ešte to len zažívam. V kampani občas rezonovalo, že som sa nenarodila v Skalici. Musím povedať, že sa ako Skaličanka cítim, žijem tu. Moje deti sú viac Skaličania ako ja, keďže sa tu narodili. Post primátorky preberám s veľkou pokorou," doplnila pre TASR Mierna.

"Ďakujem, že som mohol posledné štyri roky pre vás pracovať ako primátor. Ďakujem všetkým, ktorí mi v týchto voľbách vyjadrili podporu. Prajem novozvolenému poslaneckému zboru a pani primátorke veľa úspechov," uviedol k výsledkom volieb na sociálnej sieti dosluhujúci primátor Ľudovít Barát.