Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Nové cestovné poriadky začínajú platiť od nedele v Trnavskom kraji

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Nový grafikon prímestských liniek nadväzuje na aktualizovaný grafikon vlakovej dopravy, ktorý vchádza do platnosti súbežne.

Trnava 7. decembra (TASR) - Nové cestovné poriadky autobusových liniek v prímestskej doprave Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) i krajského mesta Trnava začnú platiť od nedele 10. decembra. Oba zohľadňujú pripomienky a potreby cestujúcej verejnosti, informovali o tom obe samosprávy.

Nový grafikon prímestských liniek nadväzuje na aktualizovaný grafikon vlakovej dopravy, ktorý vchádza do platnosti súbežne. TTSK si prepravu cestujúcich na území kraja objednáva u troch dopravcov. V predstihu nariadil, aby upravili cestovné poriadky prímestských liniek pre zabezpečenie nadväznosti medzi jednotlivými druhmi dopravy.

Riaditeľka odboru komunikácie Úradu TTSK Natália Petkáčová uviedla, že v rámci pripomienkovania návrhu nového vlakového grafikonu Železničná spoločnosť Slovensko vyhovela s požiadavkou pridania vlakového spoja na trase Kúty - Malacky, čím sa zabezpečí návoz študentov i pracujúcich v ranných hodinách. "Naďalej však trváme na tom, aby rýchliky z Bratislavy do Košíc zastavovali aj v Piešťanoch, čo v aktuálnom grafikone železníc nie je zahrnuté," zdôraznila.

"Zmena cestovného poriadku mestskej autobusovej dopravy (MAD) v Trnave s názvom Mestský bus nastala z dôvodu zapracovania podnetov, ktoré zbierala radnica od občanov postupne od spustenia optimalizácie dopravy 31. júla," uviedla hovorkyňa radnice Veronika Majtánová. Mesto avizuje časové zmeny na takmer všetkých linkách, informuje o vzniku novej zastávky Hospodárska, Zelený kríček pri čerpacej pumpe a rozšírenie pomenovania zastávky Starohájska na Starohájska, Poliklinika. Prichádza tiež k zmene prestupov medzi linkou 2 a 14 zo smeru Kamenný mlyn - Družba. Linky smerom na železničnú stanicu sú viac prispôsobené odchodom a príchodom vlakov.