Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Neurologická klinika v Nových Zámkoch otvorila novovybudovanú JIS

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Nová JIS na neurologickej klinike novozámockej nemocnice je určená na ošetrenie pacientov s akútnymi neurologickými ochoreniami.

Nové Zámky 21. marca (TASR) - Neurologická klinika Fakultnej nemocnice Nové Zámky otvorila novovybudovanú jednotku intenzívnej starostlivosti (JIS). Projekt v hodnote 300.000 eur prefinancovalo Ministerstvo zdravotníctva SR. "Zároveň schválilo pre nemocnicu ďalšie finančné prostriedky v objeme 940.000 eur na vybudovanie troch nových JIS, pediatrickej, koronárnej a metabolickej," informoval riaditeľ nemocnice Mikuláš Blaško.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) potvrdila, že investície do infraštruktúry a moderných technológií sú jednou z priorít vlády. "Chceme vytvárať také podmienky pre zdravotníkov, aby nemali dôvod odchádzať do zahraničia," povedala. Modernizácia zariadení je zároveň podľa nej kľúčová pre zvyšovanie kvality a dostupnosti zdravotnej starostlivosti pre občanov.

Nová JIS na neurologickej klinike novozámockej nemocnice je určená na ošetrenie pacientov s akútnymi neurologickými ochoreniami. Vybavená je šiestimi polohovateľnými a kompletne monitorovanými lôžkami. Zabezpečuje špecializovanú starostlivosť pre pacientov v akútnych stavoch, medzi ktoré patria akútne cievne mozgové príhody, epilepsie, neuromuskulárne ochorenia, nádorové ochorenia či poruchy vedomia.