Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

O dva týždne sa z celebrít stanú kuriéri v Misii 02

Na jeden deň sa premenia na kuriérov. Na bicykloch, motorkách i autách navštívia doma i v zamestnaní Bratislavčanov, ktorí sa rozhodnú podporiť druhý ročník charitatívneho projektu MISIA 02.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Viac ako 50 známych osobností kultúrneho i spoločenského života zo Slovenska a Čiech vyrazí 12. septembra do ulíc Bratislavy. Na jeden deň sa premenia na kuriérov. Na bicykloch, motorkách i autách navštívia doma i v zamestnaní Bratislavčanov, ktorí sa rozhodnú podporiť druhý ročník charitatívneho projektu MISIA 02.

Ako TASR informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy, akcia chce nezištne pomáhať Bratislavčanom s telesným postihnutím a ľuďom, ktorí sa nie vlastnou vinou dostali do zložitej sociálnej situácie. "Kuriér osobne prevezme od darcu príspevok v minimálnej hodnote desať eur a z rúk osobnosti získa certifikát, ktorý potvrdí jeho zapojenie do tohto výnimočného projektu," priblížil Andrassy.

Stanový tábor MISIE bude priamo na Primaciálnom námestí. Akciu aj tam budú môcť podporiť náhodní okoloidúci tým, že si zajazdia na stacionárnych bicykloch a vyrobia elektrickú energiu. Tá ozvučí pódium pre vystúpenia kapiel.

V prvom ročníku MISIE sa podarilo kuriérom vyzbierať takmer 8000 eur. Minuloročná finančná pomoc smerovala do bratislavského Domova sociálnych služieb na Sibírskej ulici, kde sú umiestnené deti, mladí ľudia trpiaci viacnásobným vážnym zdravotným postihnutím. "Druhý ročník MISIE bude iný. Nebude pomáhať sociálnej, zdravotnej inštitúcii, ale je zameraný na pomoc jednotlivcom," vysvetlil hovorca.

Každý, kto chce pomôcť kamarátovi, priateľovi, susedovi či bratovi, sestre alebo starým rodičom, môže svoj príbeh pre MISIU 02 napísať do 10. septembra na adresu misia@bratislava.sk. Päťčlenná komisia organizátorov potom posúdi všetky doručené žiadosti a 12. septembra budú kuriéri vedieť, pre koho jazdia a komu pomôžu vyzbierané peniaze.

K naplneniu myšlienky, ktorej nositeľmi sú režiséri Miloš Forman a Zdeněk Svěrák, prispejú napríklad David Koller, Misha, Táňa Pauhofová, Nikita Slovák, Ján Koleník, Roman Pomajbo či Lucia Hablovičová.