Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

NEŠŤASTIE NA CESTE: Pri nehode v Spišskej Belej zahynuli dve deti

Osobné auto so štyrmi cestujúcimi vrazilo do stromu. Foto: Prezídium hasičského a záchranného zboru

Po tom, čo auto vrazilo do stromu, sa rozpolilo.

Bratislava/Spišská Belá 16. augusta (TASR) - Život dvoch chlapcov vo veku 15 a 17 rokov si vyžiadala stredajšia (15.8.) dopravná nehoda pri Spišskej Belej v okrese Kežmarok. Polícia už v tejto súvislosti vzniesla obvinenie.

"V čase okolo 19.20 h viedol v smere od obce Bušovce do Spišskej Belej 19-ročný mladík z obce Ihľany osobné auto Škoda Octavia. Spolu s ním sa v aute viezli ďalší traja chlapci (15, 16 a 17 rokov). Na klesajúcom úseku cesty vodič Octavie začal predchádzať pred ním idúce osobné auto Škoda Superb, a to napriek tomu, že nemal pred sebou rozhľad na takú vzdialenosť, ktorá je potrebná na bezpečné predchádzanie, aby sa mohol bezpečne zaradiť pred predchádzané vozidlo," priblížil vo štvrtok okolnosti nehody prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.



Ako ďalej uviedol, touto jazdou zároveň mladík obmedzil vodiča osobného auta Mazda CX5 jazdiaceho v protismere, ktorý sa mu vyhol na pravú časť krajnice. "Octavia následne narazila do ľavej bočnej prednej časti predchádzaného Superbu, pričom sa dostala do rotácie a narazila do stromu a potom do zvodidiel. V dôsledku týchto nárazov sa Octavia rozpolila na dve časti," opísal hovorca.

Pri dopravnej nehode utrpeli dvaja spolujazdci, 15-ročný chlapec z obce Jurské a 17-ročný chlapec z obce Ihľany zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahli. Tretí spolujazdec, 16-ročný chlapec z poslednej menovanej dediny utrpel ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia minimálne šesť týždňov. Vodič Octavie mal ľahké zranenia s predpokladanou dobou liečenia tri dni. Dychová skúška na alkohol bola uňho negatívna. Kežmarský vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví.