Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

O primátorské kreslo v Pezinku sa uchádzajú piati kandidáti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zatiaľ ide o neoficiálny zoznam. Komisia musí totiž ešte kandidátne listiny skontrolovať, zaregistrovať a až potom zverejní oficiálny zoznam kandidátov.

Pezinok 12. septembra (TASR) – O post primátora mesta Pezinok majú záujem piati a o miesto v mestskom zastupiteľstve 73 kandidáti. Pre TASR to potvrdila zapisovateľka mestskej volebnej komisie. Zatiaľ ide o neoficiálny zoznam. Komisia musí totiž ešte kandidátne listiny skontrolovať, zaregistrovať a až potom zverejní oficiálny zoznam kandidátov.

Primátorom Pezinka chcú byť štyri nezávislí kandidáti a jeden s podporou politických strán a hnutí. Ako nezávislý bude o hlasy voličov bojovať súčasný primátor Oliver Solga, ekonóm Richard Oravec, technický manažér Jozef Chynoranský a Kvetoslava Štrbová, ktorá si ako svoje povolanie uviedla SZČO. Za OĽaNO, SaS, Progresívne Slovensko a Spolu-občianska demokracia kandiduje na primátora urbanista Igor Hianik.

Počet odovzdaných kandidátnych listín na post poslanca mestského zastupiteľstva v Pezinku je 73. Z toho 20 sú nezávislí kandidáti. Koalícia OĽaNO, SaS, Spolu-občianska demokracia má 19, KDH šesť, koalícia Smer-SD, SNS štyroch, Sme rodina šiestich, koalícia Nova, OKS, SDKÚ-DS 11, Progresívne Slovensko štyroch kandidátov a po jednom kandidátovi majú Doma dobre, Národná koalícia a KSS.

Kandidáti na primátorov, starostov a komunálnych poslancov či strany, ktoré ich navrhujú, mali v utorok posledný deň na podanie kandidačnej listiny pre novembrové komunálne voľby. Voľby budú v sobotu 10. novembra, kampaň už beží a skončí sa 48 hodín pred dňom hlasovania.