Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

PKO čaká na novú vládu

"Len po jeho vytvorení môžeme začať realizovať uznesenie mestského zastupiteľstva," povedal pre TASR hovorca primátora Ľubomír Andrassy. Ustanovujúca schôdza parlamentu je naplánovaná na 4. apríla.

Bratislava 22. marca (TASR) – Riešenie zámeny pozemkov pod bratislavským Parkom kultúry a oddychu (PKO), ktorých vlastníkom je spoločnosť Henbury Development, čaká na zostavenie nového vládneho kabinetu. "Len po jeho vytvorení môžeme začať realizovať uznesenie mestského zastupiteľstva," povedal pre TASR hovorca primátora Ľubomír Andrassy. Ustanovujúca schôdza parlamentu je naplánovaná na 4. apríla. Najneskôr vtedy by už malo byť známe, kto zasadne do vlády.

Primátora Milana Ftáčnika na rokovania s vládou o zámene pozemkov poverili poslanci 2. februára. Spoločnosť Henbury Development už skôr avizovala, že je pripravené zámenu zrealizovať a riešiť tak problém mimosúdnou cestou. "Získaním pozemku pod Výskumným ústavom vodného hospodárstva (VÚVH) by sme vedeli ísť do záchrany objektu PKO a jeho rekonštrukcie," dodal Andrassy. Ak by boli rokovania úspešné, mesto by získalo štátne pozemky pod VÚVH do svojho vlastníctva a mohlo by ich s Henbury Development vymeniť za tie pod PKO.

Ako sa zmienil primátor, pre ministerstvo životného prostredia je výskumný ústav síce dôležitá budova, ale môže stáť aj na inom mieste. O dohode bude v rámci rezortu rokovať zrejme s Petrom Žigom, ktorého meno sa v súvislosti s vedením ministerstva najčastejšie spomína.

Či si nový minister vie predstaviť rokovania o možnostiach získať objekt ústavu do vlastníctva mesta a jeho riešenie v rámci celého rozvoja dunajského nábrežia, by sa mali poslanci dozvedieť na májovom alebo júnovom rokovaní mestského zastupiteľstva.