Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Počet aktivačných pracovníkov vo Fiľakove za posledné roky klesol

Ilustračná foto Foto: TASR – František Iván

Mesto Fiľakovo v okrese Lučenec má v súčasnosti k dispozícii len zhruba štvrtinu aktivačných pracovníkov v porovnaní s obdobím pred piatimi rokmi.

Fiľakovo 20. septembra (TASR) – Mesto Fiľakovo v okrese Lučenec má v súčasnosti k dispozícii len zhruba štvrtinu aktivačných pracovníkov v porovnaní s obdobím pred piatimi rokmi. Informoval o tom primátor mesta Attila Agócs, podľa ktorého počet zamestnateľných aktivačných pracovníkov z roka na rok klesá.

„Kým pred niekoľkými rokmi sme mali aj 350 až 400 aktivačných, dnes je ich len 80 až 100. Z nich niektorí sú práceneschopní, iní chodia na školenia. Reálne je nám v jeden deň priemerne k dispozícii 20 až 30 ľudí, čo je nedostatočné. Odráža sa to, žiaľ, aj na poriadku v meste,“ konkretizoval primátor.

Jedným z prostriedkov, ktorými sa samospráva vyrovnáva s týmto nepriaznivým stavom, je kúpa nového multifunkčného zametacieho stroja. Ten nahradí prácu niekoľkých zametačov ulíc a okrem toho ho mesto bude môcť využiť aj pri zimnej údržbe komunikácií. Jeho kúpu umožnila dotácia 130.000 eur, ktorú Fiľakovo dostalo od vlády na augustovom výjazdovom rokovaní v Buzitke.