Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Chceli vykradnúť bankomaty: Polícia obvinila dvoch mužov

Snímka polície. Foto: FB Polícia SR - Trenčiansky kraj

K pokusu o vykradnutie bankomatu v Pruskom došlo 8. apríla.

Čachtice/Pruské 12. apríla (TASR) - Polícia zadržala dvojicu mužov, ktorí sa tento týždeň pokúsili vykradnúť dva bankomaty v Pruskom (okres Ilava) a Čachticiach (okres Nové Mesto nad Váhom). Muži vo veku 29 a 28 rokov čelia obvineniam zo zločinu krádeže spáchaného v štádiu pokusu v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci a z obzvlášť závažného zločinu krádeže spáchaného v štádiu pokusu v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Trenčianska krajská polícia o tom v piatok informovala na sociálnej sieti.

K pokusu o vykradnutie bankomatu v Pruskom došlo 8. apríla. "Dvaja muži v nočných hodinách vyrezali otvor pod miestom slúžiacim na vkladanie karty do bankomatu. Potom vykonali úpravu kabeláže s cieľom dosiahnutia vydania finančnej hotovosti, k čomu však nedošlo," opísala polícia. V tom čase sa v bankomate podľa nej nachádzala finančná hotovosť vo výške 105.000 eur. "Muži z miesta činu ušli na neznáme miesto. O dva dni neskôr sa opäť pokúsili vykradnúť bankomat v Čachticiach. Vyrezali otvor pod miestom na vkladanie kariet, čím chceli dosiahnuť odcudzenie finančnej hotovosti. V bankomate sa v tom čase nachádzalo takmer 140.000 eur," priblížili policajti.

Polícia oboch mužov zadržala a po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinila. Momentálne sú umiestnení v cele policajného zaistenia. "Za skutok v Pruskom čelia muži obvineniu zo zločinu krádeže spáchaného v štádiu pokusu v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Za skutok v Čachticiach ich obvinili z obzvlášť závažného zločinu krádeže spáchaného v štádiu pokusu v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci," doplnili policajti.

Vyšetrovateľ zároveň podal podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. "Mužom v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov," dodala polícia.