Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

NEHODA NA PRIECESTÍ: Vlak vrazil do auta, muža vymrštilo von

Ilustračné foto. Foto: TASR/Prezídium HaZZ

Vodič z Borského Svätého Jura viedol osobné motorové vozidlo po poľnej ceste smerom od Kútov, pričom napriek funkčnej svetelnej signalizácie vošiel na železničné priecestie

Senica 24. septembra (TASR) - Dopravná polícia v Senici dokumentovala v nedeľu (23.9.) nehodu, ktorá sa stala v skorých ranných hodinách v katastri obce Borský Svätý Jur na železničnom priecestí. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Martina Kredatusová.

Vodič z Borského Svätého Jura viedol osobné motorové vozidlo po poľnej ceste smerom od Kútov, pričom napriek funkčnej svetelnej signalizácie vošiel na železničné priecestie. "V tom čase miestom prechádzala vlaková súprava, ktorá sa skladala z dvoch rušňov. Rušňovodič zrážke s autom už nedokázal zabrániť a narazil do ľavej zadnej časti osobného auta," uviedla Kredatusová.

V dôsledku nárazu bol 51-ročný vodič vyhodený mimo auta a utrpel ľahké zranenia, s ktorými bol prevezený do nemocnice. Tu mu bola aj odobratá krv na vylúčenie resp. potvrdenie požitia alkoholu, prípadne iných návykových látok. Vo vlaku sa iné osoby okrem rušňovodiča nenachádzali. Presné príčiny dopravnej nehody polícia vyšetruje.

"Polícia pripomína, že vodič nesmie vchádzať na železničné priecestie, ak sa dáva výstraha dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami priecestného zabezpečovacieho zariadenia. Nehody s vlakom často končia tragicky, tento vodič mal šťastie," doplnila hovorkyňa KR PZ v Trnave.