Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pri nehode v okrese Rožňava prišiel o život mladý motorkár

Snímka z miesta nehody. Foto: TASR KR PZ Košice

Vodič auta, ktorý zranenia pri dopravnej nehode neutrpel, sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Rožňava 18. júna (TASR) - Pri dopravnej nehode v okrese Rožňava prišiel o život 28-ročný motocyklista. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová, k zrážke došlo v pondelok (17. 6.) popoludní. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

„Podľa doterajších zistení mal muž z Rožňavského okresu so svojím motocyklom predchádzať vozidlá na mieste, kde je to zakázané dopravnou značkou a náhle vojsť do jazdnej dráhy 43-ročnému vodičovi smerujúcemu s vozidlom Ford Galaxy od mesta Rožňava na obec Betliar, ktorý na križovatke ulíc odbočoval vľavo smerom na Betliarsku Mašu. Po zrážke utrpel motocyklista zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ spresnila. Vodič auta, ktorý zranenia pri dopravnej nehode neutrpel, sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

„To, či motocyklista pred jazdou požil alkohol, prípadne iné návykové látky, určí pitva. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia jednotlivých účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodala Ivanová.

Polícia avizuje, že v súvislosti s letnou turistickou sezónou v Košickom kraji vo zvýšenej miere zameria svoju pozornosť aj na dvojkolesových účastníkov cestnej premávky, ktorí patria medzi zraniteľnejších. Pripomína, že za desať rokov pribudlo na slovenských cestách viac ako 133.000 motocyklov.