Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Polícia v Senici predviedla štyroch mladistvých za požívanie alkoholu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Polícia sa zamerala na pátranie po osobách, pátranie po veciach pochádzajúcich z trestnej činnosti, alebo ktorými bola spáchaná trestná činnosť, a pátranie po omamných a psychotropných látkach.

Senica 20. marca (TASR) - Príslušníci Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senici sa v noci zo soboty na nedeľu (18.3.) o 00.30 h zúčastnili na akcii s Finančnou správou SR a Národným inšpektorátom práce SR, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Počas akcie polícia poskytla uvedeným orgánom štátnej správy súčinnosť pri výkone ich právomocí. Polícia sa zároveň zamerala na pátranie po osobách, pátranie po veciach pochádzajúcich z trestnej činnosti, alebo ktorými bola spáchaná trestná činnosť, a pátranie po omamných a psychotropných látkach.

Akcia prebiehala súčasne v dvoch zábavných podnikoch v Senici. „Zúčastnené orgány zistili niekoľko porušení zákona a požívanie alkoholických nápojov štyrmi mladistvými osobami. Išlo o jedného chlapca a tri dievčatá vo veku 17 rokov,“ uviedla hovorkyňa.

V zmysle zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov je zakázané predávať alebo podávať alkoholické nápoje alebo inak umožňovať ich požívanie osobám mladším ako 18 rokov. „V zákone je tiež stanovené, že osoby maloleté do 15 rokov a mladistvé do 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky a sú povinné podrobiť sa orientačnej dychovej skúške alebo orientačnému vyšetreniu testovacím prístrojom na zistenie omamných alebo psychotropných látok,“ doplnila Kredatusová.