Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Polícia v Strážskom vlani zasahovala 51 ráz, pomohla i zachrániť život

Ilustračné foto Foto: TASR

Najčastejšími trestnými činmi boli skutky majetkovej povahy, priestupky proti občianskemu spolunažívaniu a priestupky na úseku dopravy.

Strážske 21. marca (TASR) - V meste Strážske v okrese Michalovce evidujú stabilnú bezpečnostnú situáciu. Podľa správy o činnosti mestskej polície (MsP) za uplynulý rok prevažuje na území mesta majetková kriminalita a priestupky. MsP v uplynulom roku evidovala 51 záznamov. Ako TASR informoval primátor Patrik Magdoško, v meste výrazne zvýšili počet kamier.

Starý mestský kamerový systém bol pre svoju poruchovosť a zastaranosť vlani deaktivovaný. V rámci modernizácie bolo na rekonštruovanom námestí Alexandra Dubčeka nainštalovaných 12 nových bezpečnostných kamier. Po ich spustení v októbri boli na námestí zaznamenané incidenty, ku ktorých riešeniu dopomohli záznamy z kamier. "Usilujeme sa zvyšovať bezpečnosť a kvalitu života našich občanov. Aj vďaka modernizácii preventívnych opatrení, teda kamier, je práca mestskej polície efektívnejšia," uviedol primátor.

Správa o činnosti MsP uvádza, že štátna polícia v Strážskom zaznamenala 35 trestných činov. Najčastejšie to boli skutky majetkovej povahy, priestupky proti občianskemu spolunažívaniu a priestupky na úseku dopravy. Mesto sa zároveň zameriava na riešenie špecifických problémov, ako sú hluk, neporiadok či drobná kriminalita v určitých lokalitách. Mestskí policajti sa podieľali na záchrane života obyvateľky, ktorú našli vyčerpanú a dehydrovanú v byte, a na odchyte 14 túlavých psov na území mesta.

"Strážske sa zapojilo do projektu Mestskej občianskej poriadkovej služby, od čoho si sľubuje zvýšenú bezpečnosť a poriadok v meste," dodal Magdoško s tým, že majú štyroch príslušníkov.