Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Polícia v Trnave zadržala dvoch mladých opitých vodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Obom vodičom hrozí odňatie slobody až na jeden rok.

Trnava 26. apríla (TASR) – Polícia v Trnave zadržala v noci zo stredy na štvrtok (25. 4.) dvoch vodičov pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky kontrolovali nadránom 19-ročného vodiča z okresu Humenné, ktorý viedol auto na Vajanského ulici v Trnave. Počas kontroly policajti zistili, že mladý muž vôbec nie je držiteľom vodičského oprávnenia a navyše dychovou skúškou mu namerali pozitívny výsledok. „Nafúkal 1,07 mg, čo je v prepočte 2,23 promile. Po 20 minútach bola hladina alkoholu ešte o 0,02 mg vyššia, teda 2,27 promile,“ uviedla Kredatusová.

Polícia obmedzila mužovi osobnú slobodu a odovzdala na ďalšie riešenie poverenému príslušníkovi okresného dopravného inšpektorátu. Ten Humenčana zadržal, umiestnil do cely policajného zaistenia a v superrýchlom konaní obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Neskôr kontrolovali policajti 25-ročného vodiča osobného auta jazdiaceho po Nevädzovej ulici v Trnave. Priamo pred policajtmi, ako vchádzal na parkovacie miesto, nezvládol riadenie a narazil do golfu.

"Dychovou skúškou mu namerali 0,89 mg alkoholu, čo je 1,85 promile. Hladina alkoholu v jeho dychu bola tiež stúpajúca, opakovane mu namerali 1,96 promile," doplnia hovorkyňa. Vodiča z obce Dojč policajti zadržali, umiestnili do cely a obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Obom vodičom hrozí odňatie slobody až na jeden rok.