Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Primátor Popradu je vinný za jazdu pod vplyvom alkoholu, asi sa odvolá

Na archívnej snímke primátor Popradu Jozef Š. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Polícia zastavila popradského primátora v polovici augusta minulého roka neďaleko cintorína na ceste v smere na Veľký Slavkov.

Poprad 13. februára (TASR) - Popradský primátor Jozef Š. je podľa rozhodnutia súdu vinný za to, že šoféroval pod vplyvom alkoholu. A to však nie je právoplatné, primátor avizoval, že voči nemu pravdepodobne podá odpor. Ako prvý o tom informoval RTVS.

Polícia zastavila popradského primátora v polovici augusta minulého roka neďaleko cintorína na ceste v smere na Veľký Slavkov. "Päťdesiatročnému vodičovi Škody Superb v dychu zistili viac ako jedno promile alkoholu," uviedol vtedy prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

"V uvedenej trestnej veci samosudca Okresného súdu (OS) v Poprade rozhodol 5. februára 2018 vo veci trestným rozkazom a uznal obvineného za vinného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu uložil peňažný trest vo výške 1200 eur. Pre prípad, že by výkon uloženého peňažného trestu mohol byť úmyselne zmarený, súd obvinenému uložil náhradný trest odňatia slobody vo výmere troch mesiacov. Zároveň mu súd uložil trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel na dobu 18 mesiacov," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského súdu v Prešove a okresných súdov v jeho pôsobnosti Ivana Petrufová s tým, že rozhodnutie OS nie je právoplatné.

Primátor pre TASR v tejto súvislosti uviedol, že trestný rozkaz zatiaľ k dispozícii nemá. "Keď ho dostanem, budem sa zákonným spôsobom brániť, to znamená, že na 99 percent podám odpor," doplnil.

Popradský primátor vysvetľoval problémy s alkoholom už aj v minulosti. V apríli 2016 počas zasadnutia mestského zastupiteľstva ho skupina poslancov vyzvala, aby zvážil svoje zotrvanie vo funkcii. Poslanci takto reagovali po tom, čo primátor nebol schopný doviesť do konca jedno z rokovaní mestskej rady.

"Som človek z mäsa a kostí, som človek, ktorý robí chyby. Bez boja sa nevzdám. Bol som zvolený v demokratických voľbách. Budem sa zodpovedať občanom," povedal vtedy primátor. Doplnil, že na zasadnutí mestskej rady mal zdravotné problémy spôsobené dlhým letom z Mexika. Počas mestského zastupiteľstva sa podrobil aj dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny.