Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Pri Vojčianskom ramene Dunaja vysadili 30 symbolických stromov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podujatie, v rámci ktorého účastníci vysadili 30 čerešní s cieľom chrániť pôdu a pomôcť voľne žijúcim zvieratám, je súčasťou prebiehajúcich snáh o zlepšenie miestneho ekosystému.

Bratislava 17. apríla (TASR) - Pri príležitosti blížiaceho sa 20. výročia vstupu Slovenska do EÚ a 30. výročia založenia Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) na Slovensku vysadili v pondelok (15. 4.) v oblasti Vojčianskeho ramena Dunaja 30 symbolických čerešní. TASR o tom informovala Martina Štefániková z tlačového oddelenia Zastúpenia Európskej komisie v SR.

"Máme veľkú radosť, že výsledok našej spoločnej aktivity pozitívne prispeje k lepším podmienkam v tejto chránenej oblasti a k jej adaptácii na klimatickú zmenu," povedal vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Vladimír Šucha.

Podujatie, v rámci ktorého účastníci vysadili 30 čerešní s cieľom chrániť pôdu a pomôcť voľne žijúcim zvieratám, je súčasťou prebiehajúcich snáh o zlepšenie miestneho ekosystému. Vysadené boli čerešne vtáčie, pôvodné druhy v Podunajsku, ktoré budú dôležitou potravinovou zložkou pre opeľovače a vtáky.

Ekologickú akciu zorganizovalo Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a UNHCR, Agentúra OSN pre utečencov na Slovensku v spolupráci s ochranárskym združením BROZ. Oblasť Vojčianskeho ramena Dunaja je chránenou oblasťou Natura 2000 a spadá do projektu LIFE Living Rivers.